Column Jannewietske

Tot ziens!

En dan is het ineens tijd om afscheid te nemen. Afscheid van een mooi project, fijne collega’s en alle samenwerkende partijen en van Almere. Na 2,5 mooie jaren, waarin we met de B.V. maar ook met alle betrokken partners en stakeholders goede stappen gemaakt hebben en er fantastische initiatieven zijn neergelegd, is het tijd voor mij om een nieuwe weg in te slaan. Ik krijg de kans burgemeester te worden van Zuidwest Friesland, de gemeente waar ikzelf woon. Wel ga ik vol trots weg, want wat is er veel gebeurd de laatste tijd. Ontwikkelingen die zeker zullen zorgen voor een geslaagde expo in 2022.

De Nederlandse regering heeft onlangs aan 175 landen een uitnodigingsbrief gestuurd om deel te nemen aan de Floriade Almere 2022. De eerste reacties zijn al binnen en met die landen zijn we in gesprek en er is zelfs al een samenwerkingsovereenkomst met Qatar getekend. Hiermee is de eerste deelnemer bekend. Maar ook China, die we in juni hebben ontvangen voor het eerste gesprek over deelname, heeft kenbaar gemaakt weer deel te willen nemen. In september staat een bezoek van Indonesië gepland. Want ook Indonesië, als trouwe deelnemer aan de Floriade, is zeer geïnteresseerd om een samenwerking aan te gaan.

Een andere mooie stap was het Growing Green Cities symposium dat 8 juni jongsleden heeft plaatsgevonden in Almere. De eerste van nog vele Floriade Dialogues, waarin kennisuitwisseling centraal staat. Het symposium stond in het teken van de sociale voordelen van stadslandbouw en het leren van andere steden. Tijdens het symposium kon de dialoog aangegaan worden met spraakmakende sprekers als Matthew Jones, sociaal geograaf aan UWE of Bristol en Lori Stahlbrand, beleidsmaker Toronto Food Policy Council. Geïnteresseerden van over de hele wereld (Canada, Indonesië, Frankrijk, Bhutan en Duitsland) kwamen samen bij Aeres Hogeschool. In het najaar komt er een vervolg op deze goedbezochte Dialogue.

Vorige editie had ik het al over de afwezigheid van Jan Willem. Vanaf de start van zijn afwezigheid heeft Pieter Cloo mij bijgestaan in de rol van waarnemend directeur. Vanaf februari adviseerde hij de directie bij een aantal vraagstukken. Pieter zal de taken van Jan Willem voorlopig blijven continueren. Wij houden u op de hoogte over wie mij zal gaan vervangen.

Graag wil ik u vanaf deze plek nog bedanken voor alle energie die u in de Floriade Business Club en in alle bijeenkomsten investeert. Dat wordt door de B.V. enorm gewaardeerd. Wellicht dat wij elkaar in de toekomst in een andere hoedanigheid nog tegenkomen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat de Gemeente Almere en de staande expo organisatie, de Floriade B.V., een fantastische expo realiseren in 2022. Op dit moment is het team Floriade goed op koers in de voorbereidingen richting 2022. Ik zal alle ontwikkelingen dan ook blijven volgen en bedank iedereen waarmee ik de afgelopen jaren heb samengewerkt. Oant sjen / tot ziens!

Jannewietske de Vries

Algemeen Directeur

AMBASSADEUR WORDEN, WAT KOST HET?

WORD AMBASSADEUR!