Column Jannewietske de Vries

En dan word je opeens gebeld op een zonnige zondagmiddag door de echtgenote van Jan Willem Griep: “Jan Willem heeft een ernstig fietsongeluk gehad en ligt nu op de IC van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum)…”
De wereld staat even stil. Hoe ernstig is het? Hoe is het gebeurd? Wat zijn de prognoses? Veel vragen en nog weinig antwoorden op dat moment. Gelukkig kunnen we nu -een aantal weken verder- zeggen dat hij herstellende is van een hersenkneuzing. De revalidatie zal veel tijd en vooral ook veel rust vragen. We proberen Jan Willem zo goed en zo kwaad als dat gaat te vervangen. Dat valt natuurlijk niet mee; zoveel energie en gedrevenheid in één persoon!

Intussen gaat het werk bij de Floriade Almere 2022 B.V. door en daar werken wij met het team vol verve aan. De Floriade Business Club is inmiddels gegroeid naar 140 leden. Niet slecht voor een club die 1 jaar bestaat. We hebben de première beleefd van de eerste kennissessie op locatie bij members van de Floriade Business Club. Stern Auto Almere en Van Duijnen Koffie hebben de leden met open armen ontvangen en verteld op welke wijze zij bedrijfsprocessen en producten vergroenen. Deze eerste kennissessie was een groot succes. Members worden van harte uitgenodigd voor de volgende bijeenkomsten. Op donderdag 14 juni waren members exclusief uitgenodigd voor een preview in aanloop op het Floriade Festival, dat 16 en 17 juni plaatsvond. De members hebben alvast een update gekregen van de stand van zaken rondom alle ontwikkelingen op het Floriadeterrein.

Ook internationaal maken we stevige stappen. We zijn in gesprek met diverse (wereld)steden om deel te nemen aan de expo Floriade Almere 2022. Daarvoor hebben we een uniek concept ontwikkeld: De Green Embassies. Dit zijn spraakmakende gebouwen die door een stad, samen met een architect, ontworpen worden en waarin deze steden tijdens de expo hun groene oplossingen voor de toekomst laten zien. De gebouwen krijgen een permanente functie in de nieuwe wijk. Hiermee krijgt Almere een unieke collectie groene architectuur.

In het weekend van 16 en 17 juni was het druk op het Floriadeterrein. Iedereen kon het terrein verkennen tijdens het Floriade Festival, lekker groen picknicken en met bewondering langs de eerste contouren van het Groene Stad Arboretum wandelen. Growing Green Cities is steeds zichtbaarder aan het worden! Op zaterdag 23 juni wordt Grow georganiseerd op Utopia: voor de hiphopliefhebbers. Gave line-up met onder andere muziek van Vunzige Deuntjes Soundsystem en Freddy Moreira.

Trots zijn we ook op de permanente attractie die we hebben weten te interesseren voor Almere: Eden Holland. Een futuristisch botanisch kassencomplex. Op dit moment vindt een haalbaarheidsstudie plaats naar twee locaties en we hopen natuurlijk dat deze publiekstrekker een blijvende voorziening voor Almere wordt.

Er gebeurt veel, maar het allerliefste hebben we dat onze Jan Willem dit jaar weer enthousiast met zijn Almeerse fietsmatties rondjes rond ons terrein kan maken…

Jannewietske de Vries
Algemeen Directeur

AMBASSADEUR WORDEN, WAT KOST HET?

WORD AMBASSADEUR!