Nieuws

Floriade Dialogues

In aanloop naar Floriade Almere 2022 organiseren we de Floriade Dialogues. De Dialogues zijn een internationaal platform, waar professionals vanuit verschillende vakgebieden samengebracht worden om van gedachten te wisselen over het centrale thema van de Floriade: Growing Green Cities.

In 2050 leeft 70% van de wereldbevolking in steden.  Wat kunnen we samen doen om de steden leefbaar, veilig en attractief te houden? Alle Floriade Dialogues hebben als doel om oplossingen te vinden voor de vraagstukken die verstedelijking met zich meebrengt. In iedere Dialogue staat één van de vier subthema’s van de Floriade centraal: voeding, vergroening, gezondheid of energie. Qua organisatie werken we samen met vele gerenommeerde Nederlandse universiteiten als Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, Wageningen University & Research, Technische Universiteit Delft, Aeres Hogeschool, Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Maastricht.

Op donderdag 28 maart vindt in Almere de eerste Floriade Dialogues Summit plaats, een internationale Summit met als thema ‘Green and Healthy Food Cities for all’.  Hoe maken we steden groener en gezonder? Waar staan we en hoe ver hebben we nog te gaan? En wat is de beste manier om steden van voedsel te voorzien? Deze vragen staan centraal tijdens  de verschillende onderdelen deze bijeenkomst. Verwacht een levendige wetenschappelijke dialoog afgewisseld met inspirerende cases en best practices van internationale wetenschappers, activisten en koplopers.

In het ochtendprogramma vertellen schrijver Raj Patel, journalist Charles C. Mann en Landschapsarchitect  Adriaan Geuze je hun inspirerende verhalen. In de middag is het tijd voor de Talks of the Town en in-depth sessies, met veel praktische cases van groene pioniers van over de hele wereld: van Zimbabwe en Detroit tot Almere. Toegang is gratis.

Lees meer en meld je aan

AMBASSADEUR WORDEN, WAT KOST HET?

WORD AMBASSADEUR!