Kaplaarzen

Column Jan Willem Griep

Terwijl het voorjaar nog ver weg lijkt en de winter nat en druilerig voortduurt, realiseer ik me dat bij Floriade Almere 2022 het gaspedaal steeds dieper wordt ingetrapt. Vanwege de nattigheid trappen we het gaspedaal in met onze kaplaarzen. Een onmisbaar attribuut voor wie aan de Floriade werkt.

2018 is nog maar net begonnen of de internationale wervingscampagne van de Floriade neemt alweer een vlucht. Leg je oor te luisteren in het Floriade-paviljoen en je hoort de woorden Beijing, Parijs, Jakarta, Stockholm en Toronto met grote regelmaat vallen. En het blijft niet alleen bij het horen van stedennamen. Er komen ook regelmatig internationale delegaties op bezoek. Onze eigen internationale bezoeken hebben tot gevolg dat ik af en toe rekening moet houden met het tijdsverschil om met collega Jannewietske de Vries te communiceren.

We zijn natuurlijk niet alleen internationaal bezig. Ook op het Floriadeterrein zelf is het werk in volle gang. Op het Weerwatereiland worden voorbereidende werkzaamheden verricht, zoals het maken van ophogingen voor de boulevard en de aanleg van de wegenstructuur. En ondertussen staan we in de startblokken om tijdens het plantseizoen de eerste honderden bomen van het arboretum aan te planten.

De Floriade Business Club meldde eind december dat het honderdste member zich had aangemeld. Tijdens de nieuwjaarsborrel van Floriade Business Club, dit keer op locatie bij member Staatsbosbeheer, bleek het memberaantal zeer gestaag te stijgen. Samen met onze members bespraken we de plannen om deze stijgende lijn voort te zetten. Daarvoor hebben we meteen een ‘Members voor Members’ actie in het leven geroepen. En wat staat daarin centraal? Natuurlijk, de kaplaars! Iedere member die een nieuwe member aanbrengt, krijgt een paar unieke Floriade Almere 2022 kaplaarzen. Het eerste paar is al in ontvangst genomen. Wie volgt?

Onze kaplaarzen lijken af en toe wel op zevenmijlslaarzen. Dat blijkt wel uit de nek-aan-nekrace tussen de Floriade Business Club en de groep vrijwilligers van de Floriade. Want ook die laatste groep verwelkomde eind vorig jaar de honderdste deelnemer. Wie weet dat deze vrijwilliger binnenkort rondleidingen geeft op het Floriadeterrein in aanbouw. De rondleidingen waren afgelopen najaar namelijk zo’n succes, dat ze ook dit jaar weer worden georganiseerd. Dus binnenkort zie ik weer vrijwilligers die deelnemers over ons terrein begeleiden en op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen. Mét kaplaarzen aan natuurlijk.

AMBASSADEUR WORDEN, WAT KOST HET?

WORD AMBASSADEUR!