Nieuws

Peter Verdaasdonk aangesteld als directeur Floriade Almere 2022 B.V.

Met ingang van 1 januari 2019 is de heer Peter Verdaasdonk door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders aangesteld als nieuwe directeur van Floriade Almere 2022 B.V. Hij vervult hiermee definitief de vacature na het vertrek van Jannewietske de Vries afgelopen september.

De 59-jarige Peter Verdaasdonk volgt al jaren vanuit eigen interesse alle ontwikkelingen rondom de Floriade. Deze interesse komt mede voort uit een rol die hij in 2015 en 2016 vervuld heeft als adviseur voor gemeente Almere inzake de Floriade. Destijds heeft hij geadviseerd over de conceptontwikkeling, participaties en allianties en de business case voor de commerciële exploitatie van het event Floriade Almere 2022.

Naast zijn brede interesse voor de Floriade, brengt Verdaasdonk ook ruime ervaring met grote publiekstrekkers met zich mee. Zo was hij van 2002 tot 2010 Algemeen Directeur van Madurodam BV en van 1990 tot 1996 heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Disneyland Parijs, waaronder die van ‘Manager Special Events` en `Director Strategic Projects’. Daartussen en daarna heeft hij verschillende nationale en internationale management- en adviseursfuncties vervuld.

Met de aanstelling van Peter Verdaasdonk als nieuwe directeur gaat Floriade Almere 2022 B.V. vol vertrouwen een nieuwe fase in. Verdaasdonk zelf zegt er ook veel zin in te hebben om na het advieswerk dat hij jaren geleden gedaan heeft nu ook gemaakte keuzes bij Floriade Almere 2022 in de praktijk te brengen.

Hij kijkt er naar uit om bij te mogen dragen aan een evenement van wereldklasse dat Nederland zowel op wereldtuinbouwgebied als ver daarbuiten op de kaart gaat zetten. Hij geniet eerst nog samen met zijn gezin van de aankomende feestdagen en gaat dan graag vol energie samen met het Floriadeteam en alle samenwerkingspartners van Floriade Almere 2022 het nieuwe jaar in.

Noot van de redactie:

Wilt u meer weten, neem dan contact op met het team Floriade 036 – 8200303 of communicatie@floriade.nl

AMBASSADEUR WORDEN, WAT KOST HET?

WORD AMBASSADEUR!